آموزش ساخت صفحه در ویکی‌پدیا Wikipedia + ویدیو

آموزش ساخت صفحه در ویکی‌پدیا (Wikipedia) با رعایت یک سری نکات قابل انجام است، به مجموعه اقدامات و فرآیندهایی گفته می‌شود که فرد سازنده صفحه در ویکی پدیا باید برای ایجاد یک صفحه جدید در دانش نامه آزاد جهانی انجام دهد. برای ساخت پیج در ویکی پدیا فقط کافیست چک کنید که این صفحه از قبل وجود نداشته باشد و با ابعاد فنی صفحه ویکی پدیا تداخل نداشته باشد. ساخت صفحه در سایت ویکی پدیا بیشتر مناسب افراد زیر است:

  • کسانی که می‌خواهند تیک آبی اینستاگرام را به راحتی بگیرند
  • در سطح وب معروف شوند
  • بیزینس من‌ها
  • بازیگران
  • خواننده‌ها
  • فوتبالیست‌ها
  • پژوهشگران

صفحه شرکت یا شخصی خود را در ویکی پدیا در کمتر از 5 دقیقه بسازید و بدون مشکل اعتبار خود را در وب افزایش دهید. ویکی پدیا یکی از بزرگ‌ترین وب سایت‌های ارائه اطلاعات در دنیا است، ارزش و اعتبار محتواهای ارائه شده در وب سایت ویکی پیدا توسط کاربرانش اعطا می‌شود. هر شخصی در ویکی پدیا می‌تواند صفحه دلخواه خود را در صورتی که از قبل وجود نداشته باشد بسازد. اکانت ویکی پدیا کمک می‌کند تا بتوانید تیک آبی در اینستاگرام را بگیرید، اما برای بررسی موضوع سایت یا اینستاگرام باید مقاله مربوط به آن را بخوانید.

ساخت صفحه در ویکی پدیا با کمتر از 5 دقیقه

برای ساخت صفحه در ویکی پدیا باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. ساخت اکانت
  2. تبدیل شدن به یک کاربر تایید شده
  3. ساخت صفحه
  4. انتخاب موضوع
  5. نوشتن محتوا
  6. ارائه منبع
  7. انتشار صفحه در ویکی پدیا

مرحله اول: ساخت اکانت در ویکی پدیا

برای شروع ساخت صفحه در ویکی پدیا، ابتدا نیاز است به صفحه اصلی ویکی پدیا مراجعه کرده و در بالا سمت راست بر روی گزینه «ایجاد صفحه کاربری» کلیک کنید تا اکانت خود را بسازید. پس از وارد شدن به صفحه ایجاد حساب کاربری، لازم است اطلاعات لازم از جمله نام کاربری و کلمه عبور را وارد کرده و در آخر بر روی گزینه «حسابتان را بسازید» کلیک کنید.

مرحله دوم: تبدیل شدن به یک کاربر تایید شده

 در ابتدا که وارد سایت ویکی پدیا می‌شوید و در آن لاگین می‌کنید، کادری را مشاهده خواهید کرد که بر روی آن عبارت «برای بهبود ویکی پدیا کمک کنید» نوشته شده است. گفتنی است به همراه این عبارت پیوندی برای ویرایش مقاله در سایت ویکی پدیا نیز نمایش داده می‌شود. برای این که تبدیل به یک کاربر تایید شده در سایت ویکی پدیا شوید باید ویرایش‌هایی را در سایت انجام دهید از این رو این پیام اهمیت ویرایش در ویکی پدیا را در همان ابتدای راه به شما نشان می‌دهد. دستورالعمل سایت ویکی پدیا برای تبدیل شدن حساب یک کاربر به کاربر تایید شده به شرح زیر است:

«اگرچه الزامات دقیق برای وضعیت تأیید شده خودکار متناسب با شرایط متفاوت است، اما اکثر حساب‌های کاربری ویکی پدیای انگلیسی که قدمتی بیش از چهار روز دارند و حداقل ۱۰ ویرایش را انجام داده‌اند (از جمله حذف‌شده‌ها) به صورت خودکار تأیید می‌شوند.»

با توجه به این دستورالعمل می‌توان فهمید که در ابتدا نیاز به چند روز صبوری دارید تا با انجام ویرایش در ویکی پدیا و گذر زمان تبدیل به کاربر تایید شده شوید. برای ویرایش کردن صفحات ویکی پدیا لازم است بر روی عبارت «ویرایش صفحه» کلیک کنید تا بتوانید عملیات ویرایش را شروع کنید. گفتنی است هر کدام از پاراگراف‌های موجود در هر صفحه در بالای پاراگراف و سمت راست آن دارای گزینه «ویرایش» هستند و از این رو هر پاراگراف را به راحتی می‌توان ویرایش کرد.

مرحله سوم: ایجاد صفحه

برای این که بتوانید صفحه‌ای را در ویکی پدیا بسازید نیاز است که ابتدا به صفحه «ایجاد مقاله» مراجعه کنید. در این صفحه یک گزینه به اسم «همین الان یک مقاله می‌نویسم» را مشاهده خواهید کرد که با کلیک بر روی آن به صفحه بعدی منتقل خواهید شد.

مرحله چهارم: انتخاب موضوع برای داشتن صفحه در ویکی پدیا

پس از انجام مراحل بالا حال در صفحه «انتخاب موضوع» هستید. در این صفحه چندین گزینه پیش روی شماست که این گزینه‌ها عبارتند از:

  • می‌خواهم مقاله‌ای درباره یک شرکت بنویسم
  • می‌خواهم مقاله‌ای درباره خودم بنویسم
  • می‌خواهم مقاله‌ای درباره شخص دیگری بنویسم
  • می‌خواهم مقاله‌ای درباره یک وب‌گاه بنویسم
  • می‌خواهم مقاله‌ای درباره چیز دیگری بنویسم

در این جا باید با توجه به موضوع صفحه خود یکی از موارد بالا را انتخاب کنید و به صفحه بعد بروید. در صورتی که برای شرکت خود به دنبال ساخت صفحه‌ای در ویکی پدیا هستید، بر روی گزینه اول کلیک کنید.

مرحله پنجم: مشخص کردن میزان سرشناسی شرکت

صفحه‌ای که در حال حاضر در آن قرار دارید، صفحه‌ای با اسم «سرشناسی شرکت» است که در این صفحه باید میزان سرشناسی شرکت خود را معین کنید و تعیین کنید که کسب و کار شما در کدام دسته قرار دارد. توجه به این نکته حائز اهمیت است که متن نوشته شده در صفحه ساخته شده توسط شما باید کاملا عاری از هر گونه مفهوم تبلیغاتی باشد. از این رو گزینه دوم را انتخاب نکنید.

مرحله ششم: ارائه منابع

این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل در ساخت صفحه در ویکی پدیاست. از آن جایی که ویکی پدیا در نهایت یک دانشنامه محسوب می‌شود، از این رو برای صحت اطلاعات وارد شده در ویکی پدیا باید به مقالات مختلف و منابع شخص ثالث استناد کنید. اهمیت این موضوع به قدری است که خود ویکی پدیا قبل از شروع ساخت صفحه در رابطه با این موضوع به کاربر هشدار می‌دهد و می‌گوید: «موضوع مقاله باید در منابع معتبر و مستقل از موضوع، پوشش داده شده باشد. این‌ها شامل ژورنال‌ها، کتاب‌ها، روزنامه‌ها، مجلات و وب سایت‌هایی با اعتبار برای صحت سنجی می‌شود. رسانه‌های اجتماعی، اطلاعیه‌های مطبوعاتی، یا پروفایل‌های شرکتی / حرفه‌ای واجد شرایط نیستند.» از این رو می‌توان متوجه شد که در صورتی که دارای منابع معتبری نباشید، نمی‌توانید صفحه‌ای جدید در ویکی پدیا به وجود بیاورید. منابعی که در صفحه ویکی پدیا وارد می‌کنید می‌تواند به کسب و کار شما اعتبار بالایی ببخشد و موجب شود خوانندگان به واقعی بودن شرکت شما اعتماد کنند. این منابع به طور مثال می‌تواند شامل مواردی چون روزنامه یا مجله‌های مقالات، وب‌سایت‌هایی که به وب‌سایت شما لینک داده‌اند و یا فهرست‌هایی که به نمایه شرکت شما پیوند داده‌اند، باشند.

مرحله هفتم: نوشتن مقاله

نوشتن مقاله را می‌توان از دیگر مراحل حساس و مهم در ساخت صفحه در ویکی پدیا دانست. برای نوشتن مقاله باید اصول را به درستی رعایت کنید وگرنه صفحه تایید نشده و یا فورا حذف خواهد شد. سایت ویکی پدیا در رابطه با نوشتن مقالات این چنین هشدار می‌دهد که: «مقاله شما نباید حق ‌تکثیر را زیر پا بگذارد، مقاله شما همچنین باید سرشناسی را هم نشان بدهد، مقاله شما باید لحنی بی‌طرفانه داشته باشد، مقاله شما نباید هوادارانه باشد.»

مرحله هشتم: ارسال صفحه برای بررسی در وب سایت ویکی پدیا

پس از اتمام نوشتن صفحه و گذراندن تمامی مراحل، صفحه را برای بررسی ارسال کنید. زمانی که ویکی پدیا آن را به عنوان منبعی معتبر تشخیص داد، صفحه را به عنوان یک صفحه رسمی در سایت ویکی پدیا بارگذاری می‌کند.

سخن پایانی

امروزه افراد بسیاری برای دست‌یابی به مواردی که به دنبال آن‌ها هستند، به جستجو در گوگل روی می‌آورند و از این موتور جستجوی قدرتمند بهره می‌برند. در نتیجه صفحه ویکی پدیا می‌تواند به شناخت هر چه بیشتر کسب و کار شما کمک کند. در رابطه با صفحه ویکی پدیای خود توجه به این نکته حائز اهمیت است که باید این صفحه را به صورت مرتب به روزرسانی کنید تا صفحه شرکت شما در رتبه‌بندی صفحه یک گوگل قرار بگیرد. از این رو لازم است با ارائه اطلاعات به روز در رابطه با محصولات و یا خدمات خود صفحه را به روزرسانی کنید.  

5/5 - (5 امتیاز)

یک پاسخ

  1. باتقدیم سلام و عرض خسته نباشید به ساحت تک تک اعضای شبکه عالی وفرهیخته ویکی پدیا،
    باتوجه به اینکه شناختم در حد دو سه جلسه اونم در حالت پرسش ایرادات خویش از عنایات اعضای شبکه مزبور در مقام شامخ استادی مفتخر به اخذ بهترین و مطلوب ترین جوابهای در حد اقناع کامل خویش دریافتم.
    باتقدیم کمال ادب و احترام؛
    آرش احمدی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب