قدم صفر طراحی سایت نصب وردپرس است. نصب وردپرس روی هاست به چه صورت است؟ با یک آموزش وردپرس دیگر در خدمت شما هستیم. در کمتر از 5 دقیقه آموزش نصب وردپرس نسخه جدید را روی هاست یاد بگیرید. سیستم مدیریت محتوا وردپرس یکی از بهترین و عالیترین سیستمهای سایت ساز رایگان است. wordpress با در اختیار گذاشتم امکانات مختلف توانسته است لقب سایت ساز رایگان را به خود اختصاص دهد.
برای نصب وردپرس در قدم اول باید فایل فشرده وردپرس را دانلود کنید برای دانلود باید با به وب سایت wordpress.org مراجعه کنید.
توجه داشته باشید که سئو در مشهد با سایت های وردپرسی راحت تر انجام میشود زیرا سیستم مدیریت محتوای وردپرسی برای استفاده عموم امکان پذیر است.
این روزها وردپرس به یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا تبدیل شده است که از افراد آماتور تا حرفهای با آن کار میکنند و به طراحی وبسایت با وردپرس مشغول هستند. از میزان محبوبیت وردپرس میتوان به این آمار اشاره کرد که بیش از 60 درصد وبسایتها در جهان بر روی سیستم وردپرس راهاندازی و مدیریت میشوند. وردپرس نیز مانند هر سیستم مدیریت محتوای دیگری نیاز به نصب بر روی هاست دارد. گفتنی است برای این که بتوانید وردپرس را بر روی هاست خود نصب کنید، نیاز به دامنه فعال دارید. در صورتی که دامنه را به تازگی خریداری کردهاید و دامنه خریداری شده توسط شما .ir است، لازم است بین 24 تا 48 ساعت صبر کنید تا دامنه فعال شده و سپس فایل وردپرس را بر روی این دامنه نصب کنید. از آن جایی که هاست سی پنل یکی از پر استفادهترین هاستها است، در این مقاله به آموزش نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل پرداختهایم، اگر نیاز به طراحی سایت در مشهد یا طراحی سایت در تهران دارید همین حالا با ما تماس بگیرید. توجه کنید که فرقی ندارد که نیاز به طراحی وب سایت شخصی، طراحی وب سایت شرکتی، طراحی وب سایت فروشگاهی یا طراحی سایت سئو محور دارید، وردپرس به راحتی میتواند تمام وب سایتهای نام برده شده در بالا را برایتان پیاده سازی کند. در سری مقالات آموزشی وب سایت دیجیتال مارکتینگ میانبر همراه ما باشید.
مرحله اول: دانلود وردپرس
در مرحله اول نیاز به دانلود وردپرس دارید. برای این کار میتوانید آخرین نسخه وردپرس فارسی را از وبسایت wppersian.com دانلود نمایید.
مرحله دوم: آپلود وردپرس
پس از دانلود وردپرس، وارد هاست سایت خود شده و پس از آن بر روی گزینه File Manager کلیک کنید. پس از ورود به File Manager بر روی public_html کلیک کنید تا وارد پوشه مذکور شوید. پس از ورود به این پوشه باید وردپرس دانلود شده را در این مکان آپلود کنید، از این رو برای این کار بر روی گزینه Upload کلیک کنید. حال که در داخل صفحه آپلود قرار دارید، بر روی گزینه Select File کلیک کرده و پس از آن فایل وردپرس دانلود شده را در این قسمت انتخاب کنید و سپس منتظر آپلود وردپرس بر روی هاست شوید. گفتنی است این مرحله ممکن است با توجه به سرعت اینترنت شما زمانبر باشد از این رو تا زمانی که فایل وردپرس به صورت صد درصدی آپلود میشود، صبر کنید.
مرحله سوم: خروج فایل وردپرس از حالت فشرده
زمانی که آپلود فایل وردپرس به صد درصد رسید، مجددا وارد پوشه public_html شوید تا فایل وردپرس آپلود شده را مشاهده کنید. در صورتی که تصویر فایل وردپرس را مشاهده نمیکنید، بر روی دکمه Reload کلیک کرده تا فایل قابل نمایش شود. حال لازم است فایل را از حالت فشرده خارج کرده تا بتوانید وردپرس را نصب کنید. برای استخراج فایل وردپرس آپلود شده از حالت فشرده لازم است بر روی فایل راست کلیک کرده و پس از آن بر روی گزینه Extract کلیک کنید. از پنجره باز شده بر روی Extract File کلیک کنید تا فایل وردپرس از حالت فشرده خارج شود.
مرحله چهارم: انتقال فایلها به پوشه public_html
پس از استخراج فایل وردپرس، تمامی فایلها و فولدرهای مرتبط به وردپرس در پوشهای به نام WordPress قرار میگیرند ولی برای این که بتوان فایلها و فولدرهای مرتبط به سایت را بر روی دامنه سایت نصب کنید و با سرچ دامنه سایت، سایت قابل مشاهده باشد، لازم است تمامی فایلها و فولدرهای موجود در پوشه را به پوشه public_html که مسیر اصلی هاست محسوب میشود، منتقل کنید. برای انتقال فایلها و فولدرها لازم است بر روی فولدر WordPress دو بار کلیک کنید تا وارد پوشه شوید. حال از بالای صفحه بر روی گزینه Select All کلیک کنید تا تمامی فایلها و فولدرها انتخاب شوند. بعد از انتخاب تمامی فایلها و فولدرها و آبی رنگ شدن همه آنها، از بالای صفحه بر روی گزینه Move کلیک کنید. سپس پنجرهای باز میشود که در آن تمامی فایلها و فولدرهای انتخاب شده دیده میشوند. از قسمت Enter the file path that you want to move this file to مسیری را که میخواهید فایلها و فولدرها به آن جا منتقل شوند را انتخاب کنید که در این مرحله این مسیر پوشه public_html است. سپس بر روی دکمه Move File کلیک کنید تا عملیات انتقال آغاز شود و محتویات به پوشه public_html منتقل شوند. برای این که از انتقال تمامی فایلها و فولدرهای وردپرس مطمئن شوید، از سمت چپ صفحه بر روی public_html کلیک کنید تا وارد مسیر public_html شوید و فایلها و فولدرهای موجود در این مسیر را مشاهده کنید. گفتنی است در صورتی که فایلها و فولدرهای وردپرس را در این مسیر مشاهده نمیکنید، نمیتوانید باقی آموزش نصب وردپرس را انجام دهید.
مرحله پنجم: اطمینان از آماده بودن سایت برای نصب وردپرس
برای اطمینان از آماده بودن سایت برای نصب وردپرس نیاز است آدرس دامنه اصلی هاست را در داخل مرورگر وارد کنید و دکمه اینتر را بزنید. با بالا آمدن صفحه راهاندازی پرونده تنظیمات وردپرس، یعنی وردپرس به درستی بر روی هاست نصب شده است.
در صورتی که با سرچ دامنه سایت صفحه تنظیمات وردپرس را مشاهده نکردید، یعنی مسیر را به درستی در پیش نگرفتهاید و دو احتمال برای این مشکل وجود دارد: احتمال اول این است که تمامی محتویات فایل وردپرس را به مسیر public_html منتقل نکرده باشید و احتمال دوم این است که دامنه سایت شما هنوز فعال نشده باشد که تا فعال شدن آن باید صبر کنید.
مرحله ششم: ساخت دیتابیس و تنظیمات آن
از آن جایی که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است، نیاز است که یک دیتابیس برای وردپرس بسازید، زیرا در مراحل نصب وردپرس و در همان مرحله اول، سیستم نام دیتابیس وردپرس را درخواست میکند. برای این کار باید وارد کنترل پنل هاست سی پلاس سایت شوید. پس از وارد شدن به هاست سایت به قسمت Databases رفته و با کلیک بر روی گزینه MySQL Databases وارد تنظیمات صفحه مرتبط به دیتابیسها شوید. در این صفحه بر روی قسمت Create New Database کلیک کرده تا بتوانید یک دیتابیس جدید بسازید. برای ساخت یک دیتابیس جدید به بخش New Database رفته و در فیلد خالی این بخش نام دیتابیس خود را وارد کنید و پس از آن بر روی Create Database کلیک کرده تا دیتابیس جدید برای نصب وردپرس آماده شود. پس از کلیک بر روی این گزینه پیام Added the database را که به رنگ سبز است مشاهده میکنید. این پیام به معنی ساخت دیتابیس است. سپس بر روی گزینه Go Back کلیک کنید تا دوباره به قسمت تنظیمات دیتابیس برگردید.
پس از انجام مراحل بالا حال نیاز به ساخت یک نام کاربری برای دیتابیس مذکور دارید. برای انجام این کار در صفحه MySQL Databases به سمت پایین اسکرول کرده تا به قسمت MySQL Users برسید. حال از قسمت Add New User در قسمت Username نام کاربری دیتابیس را وارد کنید. گفتنی است بهتر است نام انتخاب شده ساده باشد تا بتوانید به راحتی آن را به خاطر بسپارید. حال باید از طریق دو فیلد بعدی یعنی فیلدهای Password و Password Again رمز عبور برای نام کاربری خود وارد کنید. این رمز عبور باید قوی و مطمئن باشد، از این رو خوب است که از رمز عبوری که سیستم تولید میکند استفاده کنید. برای این که از طریق سیستم رمز عبوری را به دست آورید بر روی دکمه Password Generation کلیک کنید تا سیستم رمز عبوری پیشنهادی خود را نمایش دهد. رمز عبور ساخته شده را حتما در یک فایل نگه دارید تا فراموشتان نشود. پس از نگه داشتن پسورد در یک فایل مانند نوت پد بر روی گزینه I have copied this password in a safe place کلیک کرده تا تیک دار شود و سپس بر روی دکمه Use Password کلیک کنید تا پسورد ساخته شده توسط سیستم در فیلدهای مرتبط به پسورد قرار بگیرد. پس از انجام این مراحل بر روی دکمه Create User کلیک کنید تا نام کاربری دیتابیس مذکور ساخته شود. زمانی که پیام سبز رنگ You have successfully created a MySQL user named را مشاهده کردید، یعنی نام کاربری دیتابیس با موفقیت ساخته شده است. حال بر روی دکمه Go Back کلیک کنید تا دوباره به صفحه تنظیمات دیتابیس برگردید.
پس از ساخت دیتابیس و نام کاربری آن، حال باید دیتابیس را به نام کاربری دیتابیس متصل کنید و به آن دسترسیهای مهم را بدهید تا به صورت کامل دیتابیس با نام کاربری دیتابیس ارتباط برقرار کند. برای این کار دوباره به صفحه MySQL Databases رفته و با اسکرول کردن به سمت پایین به بخش Add User To Database برسید. از این قسمت در بخش User، نام کاربری ساخته شده را وارد کنید. در فیلد Database نیز نامی که در مرحله اول ساخت دیتابیس انتخاب کردید وارد کنید و پس از آن بر روی Add کلیک کنید. پس از آن به صفحه Manage User Privileges که در این بخش نام کاربری و نام دیتابیسی که میخواهید به هم متصل شوند را مشاهده خواهید کرد. در این جا لازم است بر روی گزینه ALL PRIVILEGES کلیک کرده تا تیک دار شود و تمام دسترسیها به اکانت داده شود. پس از تیک این گزینه به سمت پایین اسکرول کرده و بر روی دکمه Make Changes کلیک کنید. پیغام سبز رنگ You have given the requested privileges on the database نشان دهنده ثبت تنظیمات به صورت کامل و درست است.
مرحله هفتم: نصب وردپرس
حال به مرحله نصب وردپرس رسیدهاید. برای نصب وردپرس ابتدا وارد دامنه اصلی سایت خود شوید و به صفحه تنظیمات وردپرس وارد شوید و بر روی دکمه «بزن بریم» کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید. در این مرحله باید دیتابیسی که در هاست خود ایجاد کردهاید را معرفی کنید. برای این کار نام دیتابیسی که در مرحله اول ساخت دیتابیس ایجاد کردید را در بخش نام پایگاه داده وارد کنید. در بخش نام کاربری نیز نام کاربری ساخته شده در مرحله دوم ساخت دیتابیس را وارد کنید و در بخش رمز عبور نیز رمز عبوری که در هنگام ساخت نام کاربری ایجاد کرده بودید را وارد کنید. در بخش میزبان پایگاه داده localhost و در بخش پیشوند جدول نیز _
wp را وارد کنید. گفتنی است برخی از مدیران سایت پیشوند جدول را چیزی به غیر از مورد گفته شده مانند _ghnmo میگذراند تا هکرها نتوانند جداول وردپرس را حدس بزنند. پس از پر کردن فیلدها بر روی دکمه فرستادن کلیک کنید. در صورتی که در هنگام فرستادن این فیلدها دچار مشکل شدید، به مرحله ششم برگشته و تنظیمات دیتابیس را مجددا انجام دهید. در صورتی که وردپرس به خوبی با دیتابیس ساخته شده ارتباط برقرار کرده باشد، پنجرهای باز میشود که در آن باید بر روی دکمه اجرای نصب کلیک کنید. پس از کلیک بر روی این دکمه به صفحه اطلاعات مورد نیاز وارد میشوید که در این صفحه باید اطلاعات مرتبط به سایت را وارد کنید. این اطلاعات عبارتند از:
- عنوان سایت: نام وبسایت به صورت فارسی در فیلد این بخش وارد شود. همچنین میتوانید نام برند خود را نیز به فارسی وارد کنید تا در آینده به کاربران سایت نشان داده شود.
- نام کاربری: در داخل این فیلد نام کاربری مورد نظر خود برای ورود به بخش مدیریت وردپرس را وارد کنید. بهتر است نام کاربری منحصر به فردی انتخاب کنید تا به راحتی قابل حدس زدن نباشد، از این رو از انتخاب نام کاربری admin بپرهیزید.
- رمز: در این بخش خود وردپرس رمز قابل اطمینانی را ایجاد میکند که میتوانید از همین رمز استفاده کنید و یا رمز مورد نظر خود را وارد کنید. گفتنی است بهتر است از همین رمز ساخته شده توسط وردپرس استفاده کنید، پس رمز ساخته شده توسط وردپرس را در جایی وارد کنید تا فراموش نکنید.
- ایمیل: آدرس ایمیل مدیر سایت را در این بخش وارد کنید. گفتنی است این ایمیل باید فعال باشد زیرا هر زمان که مشکلی برای سایت به وجود بیاید، وردپرس خبر این مشکلات را به این ایمیل خواهد فرستاد.
- نمایش به موتورهای جستجو: این بخش را میتوان یکی از مهمترین بخشهایی در نظر گرفت که برای مدیران سایتها اهمیت دارد. در صورتی که این گزینه غیرفعال باشد، سایت شما در موتورهای جستجو به نمایش درخواهد آمد. گفتنی است در ابتدای کار اگر به دنبال ایجاد تغییرات متعدد بر روی سایت خود هستید، بهتر است تیک این گزینه را فعال کنید تا پس از انجام تمامی تغییرات و آماده شدن سایت، سایت خود را به موتورهای جستجو بشناسانید. در صورتی که تیک این گزینه را فعال نکنید، موتورهای جستجویی چون گوگل از همان ابتدای راه سایت شما را مورد بررسی قرار میدهند و اگر به طور مثال صفحهای از سایت را حذف کنید، موتورهای جستجو به سایت نمره منفی میدهند و قدرت سئو سایت را کاهش میدهند.
پس از پر کردن تمامی فیلدها بر روی راهاندازی وردپرس کلیک کنید. در صورتی که صفحهای به همراه پیام «انجام شد!» را مشاهده کنید، یعنی سایت وردپرسی شما به خوبی نصب شده است. حال با کلیک بر روی دکمه ورود میتوانید به بخش مدیریت وردپرس وارد شوید. برای وارد شدن باید از نام کاربری و کلمه عبوری که در همین مرحله ایجاد کردهاید، استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی بر آن شد که تمامی مراحل مورد نیاز برای نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل به شما آموزش داده شود، از نمونه طراحی سایتهای حرفهای میانبر دیدن کنید. توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که لازم است از هاستهایی استفاده کنید که قابلیت نصب وردپرس بر روی آنها را دارند، در نتیجه در هنگام خرید هاست به این گزینه نیز توجه داشته باشید.
برای شرکت در کارگاه طراحی سایت با وردپرس در مشهد کافی است به صفحه لینک شده مراجعه کنید.
نیاز به طراحی سایت در مشهد دارید؟
با ما تماس بگیرید
09158989340