آشنایی با سرچ کنسول (google search console)

سرچ کنسول (search console) ابزاری قدرتمند و رایگان است که در سال 2015 توسط گوگل معرفی شد. به سرچ کنسول، ابزار وب مستری گوگل و وبمستر تولز هم می‌گویند. این ابزار برای مدیران و مالکین سایت‌ها و افرادی که برای بهبود وضعیت  وب سایت‌ها برای موتورهای جستجو تلاش می‌کنند (متخصصین سئو)؛ ارائه شده است.  

سرچ کنسول (google search console) چیست؟ ابزار وب مستری گوگل چه کاربردهایی دارد؟ چه افرادی از سرچ کنسول استفاده می‌کنند؟ در این ابزار چه خدماتی ارائه می‌شود؟

سرچ کنسول (search console) ابزاری قدرتمند و رایگان است که در سال 2015 توسط گوگل معرفی شد. به سرچ کنسول، ابزار وب مستری گوگل و وبمستر تولز هم می‌گویند. این ابزار برای مدیران و مالکین سایت‌ها و افرادی که برای بهبود وضعیت  وب سایت‌ها برای موتورهای جستجو تلاش می‌کنند (متخصصین سئو)؛ ارائه شده است.  

امروزه بسیاری از صاحبان کسب و کار از داشتن سایت برای رونق بیشتر کار خود مطلع هستند و می‌دانند که داشتن وب سایت اختصاصی برای کسب و کارشان می‌تواند آنها را به سود قابل توجهی برساند. زیرا سایت‌ها امکان فعالیت 24 ساعته را به آن‌ها می‌دهد و مشتریان دیگر محدود به مکان و زمان خاصی برای خرید نیستند و در هر ساعت از شبانه روز و در هر نقطه از کشور می‌توانند ازمحصولات و خدمات ارائه شده توسط شما برخوردار شوند.

لازم به یادآوری است که راه اندازی سایت هزینه‌های مختلفی را در بردارد و برای بقا در بین رقیبان؛ نگه داری از وبگاه بسیار با اهمیت است.

سرچ کنسول یکی از ابزارهایی است که به کنترل سایت و نظارت برروی آن کمک می‌کند.  کنسول جستجو گوگل به افراد این امکان را می‌دهد که دسترسی کاملی به سایت خود داشته باشند و حتی هر صفحه را به صورت جداگانه بررسی کنند.

شما می‌توانید با به کارگیری از این ابزار نقشه راه و استراتژی خاصی که برای سایت خود چیده‌اید را به گوگل معرفی کنید و بررسی دقیقی بر روی عملکرد استراکچر وبگاه مورد نظرتان داشته باشید.

هم‌چنین سرچ کنسول وبگاه شما را در نتایج جستجو گوگل به صورت دقیق وارسی کرده و در عیب یابی و نظارت بر روی برگه‌ها به شما کمک ویژه‌ای می‌کند.

سئوکاران و پشتیبان‌های سایت با نصب گوگل سرچ کنسول می‌توانند سایت‌های متفاوتی را در این ابزار ثبت کنند و محتواهای صفحات را مدیریت کرده و مشاهده کنند که چه کلماتی کلیدی به بالا رفتن رتبه سایت‌های مختلف‌شان کمک کرده است. هم‌چنین با این بررسی‌ها می‌توانند در هر زمان استراتژی خود را تغییر دهند.

سرچ کنسول به شما امکان هرگونه تغییرات بر روی صفحات مختلف سایت را با کم‌ترین بهم ریختگی می‌دهد و می‌توانید هر محتوایی که لازم نیست در نتایج جستجو نمایش داده شود را حذف کنید.

در این مقاله به صورت کامل به ابزار وب مستر تولز (Webmaster Tools )می‌پردازم و نحوه نصب و کار با این ابزار کاربردی را بررسی میکنم؛  ازتون میخوام که با شرکت دیجیتال مارکتینگ میانبر همراه باشید!

کاربرد گوگل سرچ کنسول

سرچ کنسول به دلیل داشتن امکانات مختلف و متنوع که در اختیار کاربران خود قرار داده است یکی از محبوب ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ محسوب میشود.گوگل سرچ کنسول به سئو کاران و وب مستران کمک میکند تا بتوانند سایت های مورد نظر خود را به بهترین نحو برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنند. زیرا با ارائه خدمات مختلف امکان آنالیز سایت‌ها را به خوبی فراهم کرده است. از دیگر کاربردهای مهم گوگل سرچ کنسول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بررسی دسترسی رباتهای گوگل به محتوای وب سایت شما
  • امکان ارسال درخواست به گوگل برای مشاهده محتواهای جدید تولید شده و یا حذف مطالبی که نمیخواهید در نتایج گوگل نمایش داده شود.
  • پیدا کردن محتواها و مطالبی که برای کاربران جذاب و دوست داشتنی بوده‌اند.
  • نگه داری سایت بدون ایجاد اختلال و مشکل در نتایج جستجوی گوگل
  • رفع مشکلاتی که ممکن است به سلامت عملکرد و جایگاه سایت ضربه بزند.
  • مشاهده آنالیز سایت با استفاده از نمودارهای متنوع
  • امکان بررسی گوگل مپ سایت
  • امکان نمایش میزان بازدید کاربران از طریق موبایل، کامپیوتر یا لپ تاب و تبلت 

گوگل سرچ کنسول برای چه کسانی مناسب است؟

  1. اگر صاحب کسب وکاری هستید که برای بیزینس خود وبگاهی راه اندازی کرده‌اید و خودتان تازه کار در امور دیجیتال هستید و بخش های مربوط به سایت را به یک فرد یا یک تیم سپرده‌اید باز هم لازم است با ابزار سرچ کنسول تا حدی آشنا باشید تا بتوانید بر کار کارمندهایتان نظارت داشته و گزارش های ماهانه را به درستی بررسی کنید.
  2. متخصصین سئو همانند بازاریابان سنتی در بستر دیجیتال هستند زیرا سئو با ارائه یک استراتژی معین تلاش می‌کند تا از طریق فضای اینترنتی نیز برای کسب وکارها ایجاد درآمد کند. نقشه راه باید بر اساس شناخت مخاطب و نیازهای آنها و هم‌چنین ساختار سایت طراحی شده و نحوه تعامل وبگاه با کاربران تعیین شود. پس از آنجایی که ابزار وبمستر تولز(Webmaster Tools) به بازاریابان دیجیتال کمک می‌کند چگونه نقشه راه مناسبی طراحی کنند و کارکرد آن را بررسی نمایند، بسیار مناسب و ضروری است.
  3. مدیران سایت به استفاده از ابزار سرچ کنسول گوگل ( (google search console می‌توانند خطاهای سرور، اشکالاتی که ممکن است در بارگذاری سایت رخ دهد و موارد امنیتی مربوط به سایت مثل بدافزارها را بررسی، کنترل و برطرف نمایند.
  4. به دلیل اینکه در ابزار وب مستر تولز گوگل امکانی برای بهبود نشانه گذاری ( کدهای HTML) وجود دارد و می‌توان خطاهای ساختاریافته را برطرف کرد؛ استفاده از آن به توسعه دهندگان وب نیز پیشنهاد می‌شود.

نحوه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول

ابتدا با جستجو عبارت سرچ کنسول ((search console در گوگل و باز کردن اولین لینک با صفحه ای رو به رو می‌شوید که در نگاه اول نشانی هم مانند کیلومترشمار و مابقی چراغ های چک و هشداردهنده ماشین را دارد. با همین تصویر میتوان به کارکرد اصلی گوگل سرچ کنسول رسید که این ابزار دقیقا مثل نمایشگرهای پشت فرمان ماشین نحوه عملکرد اتومبیل را به راننده نشان می‌دهد. در این صفحه با کلیک برروی (start now) وارد صفحه اصلی سرچ کنسول می‌شوید. ابتدا لازم است سایت مورد نظر خود را در این ابزار ثبت کنید. وبمستر تولز دو راه برای ثبت سایت را در اختیارتان می‌گذارد که در ادامه هرکدام را بررسی می‌کنیم.

با نگاه به ستون سمت چپ در ابزار سرچ کنسول اولین مورد search property را می‌بینیم  که با کلیک بر روی این گزینه و باز کردن کشو تعبیه شده با گزینه‌ای به اسم add property مواجه خواهید شد؛ در این قسمت است که می‌توانید سایت مورد نظر خود را سرچ کنسول گوگل ثبت نمایید و از خدمات رایگان و بررسی‌های این ابزار بر روی سایت خود بهره‌مند شوید. دو روش برای ثبت سایت خود در گوگل سرچ کنسول وجود دارد که در ادامه به هرکدام می‌پردازیم.

ثبت سایت از طریق Domain

این شیوه را به تازگی گوگل به ابزار سئو خود اضافه کرده است. در روش ثبت وب سایت از طریق دامنه؛ فقط کافی است که دامنه اصلی وب سایت مورد نظر خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید و تمام زیر دامنه‌ها و آدرس‌های زیرمجموعه دامنه اصلی نیز به صورت خودکار ثبت می‌شوند و از خدمات این ابزار برخوردار می‌شوند. دقت کنید که در این روش نیازی نیست که آدرس سایت خود را با http یا https بنویسید. به عنوان مثال mianborco.com را در آدرس بار تعیین شده تایپ می‌کنید و پس از تایید در کادر ظاهر شده به نام verify ownership کدی DNC record به شما داده می‌شود که لازم است این کد را کپی کنید و در تنظیمات DNC دامنه سایت خود وارد نمایید. به صورت کلی گوگل از طریق مسیری که برای ثبت سایت با هر دو روش در نظر گرفته است به دنبال تایید هویت مالک سایت است و در روش ثبت سایت از روش دامنه اگر شخصی بتواند در DNC یک دامنه تغییری ایجاد کند به سایت دسترسی بالایی دارد و به عنوان مالک سایت شناخته می‌شود.  لازم به یادآوری است که ممکن است تغییر ایجاد شده در DNC دامنه 24 ساعت زمان ببرد و در همان لحظه گزینه verify برایتان فعال نشود.

ثبت سایت از طریق URL

در شیوه ثبت سایت از طریق url شما میتوانید آدرس یک زیردامنه و یا فولدر از یک سایت را به گوگل معرفی کنید. در این مسیر شما تنها مدیریت آدرس‌هایی که ثبت کرده اید را خواهید داشت و به تمام اطلاعات دامنه سایت دسترسی نخواهید داشت. برای استفاده از این روش آدرس سایت خود را به صورت کامل و همراه با http یا https در آدرس بار مشخص شده وارد کنید. سپس در کادر verify ownership روش‌های مختلفی از جانب گوگل برای تایید هویت به شما پیشنهاد میشود. دقت کنید انتخاب هرکدام تاثیری در دسترسی شما به اطلاعات و امکانات ابزار نخواهد داشت.

آپلود فایل HTML

رایج ترین روش در پیشنهادهای گوگل همین آپلود فایل HTML است. در این مسیر یک فایل یکتا و مختص جیمل شما ایجاد میشود و پس از دانلود لازم است فایل را در ریشه اصلی هاست سایت خود آپلود کنید. پس از آن گزینه verify برایتان فعال خواهد شد و با کلیک بر روی آن سایت شما در وبمستر تولز ثبت خواهد شد. این روش به این علت رایج است که ضرورتی ندارد که به ساختار و کدنویسی سایت دسترسی داشته باشید. اما دقت کنید به محض حذف فایل مورد نظر از روی سرور سایت شما دسترسی‌تان به پنل گوگل سرچ کنسول قطع می‌شود.

HTML Tag

در این روش لازم است به سرور یا هاست وب سایت خود دسترسی داشته باشید. در مسیر HTML TAG یک کد خط از جنس HTML در اختیار شما قرار میگیرد که شما باید این کد را در قسمت هدر سایت قرار دهید دقت کنید که این کد قبل از بسته شدن دستور head قرارگیرد. حالا برروی گزینه verify فعال شده کلیک کنید. هم اکنون سایت شما ثبت شد برروی ابزار سرچ کنسول نصب شده است.

Google analytics

این روش برای افرادی که برای آنالیز سایتتشان از ابزار google analytics  استفاده میکنند و در آن اکانت دارند، بسیار کوتاه است. در این مسیر لازم است کد مربوط به ابزار گوگل آنالیتیک در سایت مورد نظر قرار دارد و فقط کافی است با انتخاب گوگل آنالیتیک، گزینه verify فعال شده را کلیک کنید و به سرعت سایت خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید.

استفاده از سرچ کنسول

برای مدیریت کسب وکارهای مختلف و بهبود سایت های وابسته به آنها ابزارهای متعددی وجود دارد؛ تعدادی از این ابزارها به قدری با اهمیت هستند که لازم است برای سئو وب سایت ها حتما در دستور کار قرار گیرند. گوگل وبمستر تولز یکی از این ابزارهای با اهمیت است که یادگیری و تسلط آن برای موفقیت در سئو یک پروژه ضروری است.

مهم ترین بخش‌های سرچ کنسول

نیاز به طراحی سایت در شهر مشهد دارید؟ می‌خواهید خدمات سئو در شهر مشهد انجام دهید؟ در دوره کارآموزی سئو شرکت میانبر شرکت کنید.

4.8/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب