طراحی بسته بندی نمک خوراکی به خدماتی گفته میشود که طی آن طراح بسته بندی سعی میکند یک بسته بندی شکیل، مقاوم و اقتصادی برای نمک خوراکی طراحی کند. نمک یکی از اصلیترین ادویهها و چاشنیهایی است که در غذاهای ایرانی به وفور از آن استفاده میشود به همین خاطر در صنعت طراحی بسته برای ادویه به انواع نمک مانند نمک خوراکی، نمک تصفیه و… نیز توجه زیادی میشود.
انواع بسته بندی نمک
- پاکت کرافت
- بطری پلاستیکی
- بطری شیشهای
- ظروف فلزی
- پاکت متالایز
- بسته پلاستیکی
- کیسه پارچهای
قوانین بسته بندی نمک
نمک پرکاربردترین ادویه جهان است. پکیجینگ این محصول در شکلها و طرحهای مختلفی انجام میشود. نفوذ رطوبت به داخل بسته نمک، آنرا مانند سنگ کرده و ذرات نمک به هم میچسبند. از این رو باید بسته نمک به نحوی طراحی شود که ضد آب باشد. همچنین میدانیم در نمک خوراکی از ماده معدنی ید استفاده میشود و ید در برابر نور خورشید یا نورهای مصنوعی از بین رفته و خاصیت خود را از دست میدهد. بنابراین باید بسته بندی نمک شفاف نبوده و نور را از خود عبور ندهد.
باید بر روی کاور بسته نمک، اطلاعات لازم و ضروری نظیر تاریخ تولید، محل مناسب برای نگهداری، جدول حقایق تغذیهای و … درج گردد. وجود آرم نشان سلامت که به شکل یک سیب با رنگ آبی و سبز است و همچنین آرم استاندارد بر روی کاور محصول ضروری است. در طراحی ظروف شیشه ای برای نمک باید به این مسئله که نور سبب تخریب ید موجود درنمک میشود توجه ویژه داشت. بنابراین دیوارههای ظروف شیشهای باید بنحوی طراحی شوند که مانع از عبور نور بشوند.
نمک سنگ از دیگر انواع نمک است که روشهای متفاوتی برای پکیجینگ دارد. از جمله این روشها استفاده از کیسههای پارچهای است. زیرا در این محصول نفوذ رطوبت چندان مطرح نیست. دقت داشته باشید پوشش پارچهای باید از جنسی باشد که اطلاعات چاپ شده بر روی آن به داخل نمکها نفوذ نکند و با آنها واکنش نشان ندهند.