طراحی بسته بندی آلوخشک فرایندی است که طی آن یک بسته بندی متناسب با ویژگیهای این خشکبار طراحی و ساخته میشود. طراحی بسته بندی برای آجیل و خشکبار میتواند بسیار متنوع و خلاقانه باشد در صورتی که طراح بسته بندی به اندازه کافی در این زمینه تجربه و مهارت داشته باشد. دیزاین بسته حاوی خشکبار و آجیل نه تنها موجب جذابیت و افزایش فروش آن میشود بلکه از محصول تا زمان رسیدن به دست مشتری نیز محافظت میکند. اصلیترین هدف طراحی بسته مواد غذایی جلوگیری از فاسد شدن آن است.
انواع بسته بندی آلو خشک
- بستههای پلاستیکی پلمپ شده
- پاکتهای کاستدار
- پکیج وکیوم شده
- سلفون
- جعبه مقوایی
قوانین بسته بندی آلو خشک
پکیجینگ آلو خشک باید دارای برچسبی شامل عنوان محصول، محتویات، وزن خالص، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، جدول ارزش غذایی و سایر اطلاعات مربوط به بستهبندی و کیفیت محصول باشد. همچنین مواد بکار رفته در تولید روکش محصول باید از نظر شیمیایی خنثی باشند تا تاثیری بر روی کیفیت آن نگذارند.
بسته آلو خشک باید برای حفاظت از محصول در برابر رطوبت، نور، آلودگی، ورود هوا و… بصورت مناسبی طراحی شده باشد. زیرا نفوذ هوا میتواند محصول را بیش از حد خشک کرده و کیفیت اولیه آن از دست برود. همچنین بهتر است بر روی بسته شرایط نگهداری از آن نیز قید شود. مثلا این نکته که به طور معمول نگهداری آلو خشک برای مدت کوتاه نیازی به یخچال ندارد بر روی بسته ذکر گردد. در طراحی این محصول توجه لازم به موضوع دیزاین بسته بندی میتواند منجر به افزایش فروش در این محصول بشود. همچنین بسته آلو خشک باید در برابر رطوبت غیرقابل نفوذ باشد زیرا امکان ایجاد چسبندگی بر روی بسته وجود دارد و باید از این موضوع پیشگیری مناسبی انجام بگیرد.