طراحی بسته بندی آجیل و خشکبار یکی از راههای مناسب برای صادارت و فروش بیشتر این محصولات است. در طراحی بسته بندی مواد غذایی به ویژه آجیل و خشکبار استفاده از نوع بسته بندیهایی که باعث حفظ کیفیت و جلوگیری از نفوذ هوا به داخل بسته بندی محصول میشود، لازم و ضروری است. یک طراحی بسته بندی خاص برای خشکبار و آجیل میتواند در نظر مخاطب و خریدار، محصولی شیک و درجه را تداعی کند.
انواع بسته بندی آجیل و خشکبار
- پاکتهای بسته بندی
- ظروف فلزی
- بسته بندی وکیوم
- پاکت پلاستیکی زیپدار
- نایلون مخصوص بسته بندی خشکبار
- پاکت کاست دار
قوانین بسته بندی آجیل و خشکبار
آجیل و خشکبار شامل میوههایی با رطوبت ذاتی کم یا میوههایی با رطوبت بالا که طی فرایندهایی رطوبت آنها کم شده، هستند. از این رو مستعد نفوذ کپک و حمله حشرات خواهند بود. یکی از ضرورات بسته بندی این مواد، پیشگیری از نفوذ رطوبت و هوا به داخل پکیجینگ آنها است.
برای راحتی مصرف کنندگان، بهتر است ظرف محتوی آجیل و خشکبار به صورتی طراحی شود که بتوان آن را باز و بسته کرد. استفاده از پکیج قابل باز و بسته شدن میتواند به حفظ تازگی و کیفیت محصول کمک کند. روی بستههای آجیل و خشکبار باید برچسبی که شامل اطلاعاتی نظیر نام محصول، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، محل تولید، وزن صافی و هرگونه اطلاعات مفید دیگر برای مصرف کننده قرار داده شود.
طراحی پکیج محصول باید بگونهای باشد که ورود حشرات و آفتها به داخل آن ممکن نباشد. کاور بسته آجیل و خشکبار باید محتویات را در برابر رطوبت و نور محافظت کند. استفاده از نام دقیق و شناخته شده محصول بر روی بسته مانند “پسته خام”، “بادام تند” و… ضروری است.
تاریخی که محصول تولید شده و تاریخ انقضا (اگر محصول دارای تاریخ انقضا است) باید روی بسته قید شود. این اطلاعات میتواند به مصرف کننده کمک کند تا تازگی و تاریخ ماندگاری محصول را بررسی کند.
در زمینه بسته بندی خشکبار نکته حائز اهمیت این است که اگر محصول حاوی موادی است که میتواند حساسیت غذایی را در برخی افراد ایجاد کند باید بر روی بسته محصول ذکر شود. نظیر آجیلهایی که با سایر آلرژنها مخلوط شدهاند (مانند آجیلهایی که با کمی خرما یا سایر آجیلها تلفیق شدهاند).