طراحی بسته بندی ماکارونی به معنای ساخت بسته برای قرار دادن ماکارونی داخل آن و درج اطلاعات روی بسته ماکارونی است. طراحی بسته برای مواد غذایی به میزان خیلی زیادی فروش آن محصول را افزایش میدهد چراکه یکی از معیارهای خریداران به هنگام انتخاب یک مواد غذایی مانند ماکارانی، جذابیت بسته بندی آن است. ایدههای خلاقانه زیادی برای بسته بندی پاستا وجود دارد اما به هنگام ساخت بسته بندی مهمترین هدف آن یعنی محافظت از محصول نباید فراموش شود. انواع بسته بندی ماکارونی باید متناسب با شکل و ویژگیهای آن طراحی شود. برای مثال طراحی بسته بندی ماکارونی فرمی نمیتواند مشابه با دیگر انواع پاستا باشد.
نمونه طراحی بسته بندی ماکارونی
نمونه بسته بندی ماکارونی باید در حفظ کیفیت و تازگی محصول تاثیرگذار باشد و به علاوه، جذابیتی جهت جلب توجه مشتریان داشته باشد. نمونه کار طراحی بسته بندی پاستا که در ادامه مشاهده میکنید، اجرا شده توسط تیم طراحی گرافیک میانبر است. برای دیدن نمونه کار بیشتر با آژانس میانبر تماس بگیرید.
انواع بسته بندی ماکارونی
- پلاستیکی
- جعبه مقوایی ساده
- جعبه مقوایی پنجرهای
- پاکتهای کاست دار
- کاور و دورپیج
قوانین بسته بندی ماکارونی
حفاظت از محصول در مقابل نفوذ و تغییر وضعیت، یکی از اهداف اصلی در پکیجینگ ماکارونی است. برای این منظور، ظروف محصول باید در برابر شرایط جوی مانند نور، گرما، رطوبت و اکسیژن مقاومت کند. موادی که برای این منظور انتخاب میشوند، باید دارای خاصیت نفوذپذیری پایین در برابر بخار آب و اکسیژن باشند.
کاور ماکارونی باید قابلیت حفظ عطر و طعم آن را داشته باشد و از ورود بوی ناخوشایند خارجی جلوگیری کند. متریال مصرفی باید مقاومت مناسبی در برابر چربی و روغن داشته و با محصول سازگاری داشته باشند. یعنی از نظر شیمیایی خنثی بوده و ایجاد ترکیبات سمی نکند.
بر روی کاور ماکارونی یکسری اطلاعات باید ثبت بشوند. این اطلاعات شامل مواد اولیه، جدول تغذیهای، اطلاعات مربوط به میزان مصرف برای هر نفر، وزن محصول و… است. همچنین بر روی این محصول باید نحوه مصرف و مدت زمان لازم برای جوشاندن ماکارونی ذکر شود زیرا این امر در مدلهای مختلف ماکارونی و پاستا به مدت زمانهای متفاوتی نیاز دارد.
یکی دیگر از ویژگیها و قوانین مطلوب در طراحی کاور مناسب برای ماکارونی طراحی آن به صورتی است که پس از باز شدن قابلیت حفظ و نگهداری مواد در همان بسته وجود داشته باشد. این امر از جذابیتهای یک بسته بندی خوب بوده و در خاطر مشتری میماند.
اغلب برای طراحی کاور ماکارونی از پلاستیکهای خاص و ضخیم استفاده میشود. با این حال اگر از جعبه برای پکیجینگ ماکارونی استفاده شود بازهم به عنوان بسته بندی اولیه به پلاستیک نیاز هست تا مواد بیرون نریخته و منسجم باقی بمانند. بدین ترتیب از نظر هزینه، استفاده از پلاستیک مقرون به صرفهتر است.